Van de voorzitter

Dinsdag 11 augustus 2020 Middelburg

Beste Vrienden van Veere,

Op zaterdag 7 maart was de laatste keer dat wij elkaar hebben kunnen ontmoeten in Veere en waren wij nog onwetend wat er op ons af zou komen.

Wel waren we een beetje lacherig over het niet handen geven, maar de dag verliep in een uitstekende sfeer, die gewoontegetrouw werd afgesloten met een diner, in dit geval bij restaurant de Werf in Veere.

Enkele dagen later, n.l. op donderdag 12 maart kwam premier Rutte met de ons bekende boodschap die ons aller leven behoorlijk op zijn kop zette en ondermeer het verenigingsleven voor enige tijd stillegde.

Jammer genoeg hebben we het Zomercongres moeten annuleren, zoals u van de secretaris heeft kunnen vernemen op 23 maart.

Inmiddels zijn we halverwege de zomer en gaat uw bestuur al nadenken over de Najaar bijeenkomst op zaterdag 17 oktober die veilig en uitvoerbaar moet zijn.

De corona ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op en niet direct in een voor ons gunstige richting op dit moment, maar als wij ons houden aan de richtlijnen van het RIVM zullen wij het virus kunnen verslaan en elkaar weer op termijn de hand kunnen schudden.

Een probleem waar wij voor staan als vereniging is het gevaar dat wij onze focus op de “Vrienden van Veere” zouden kunnen verliezen als er te veel tijd gaat zitten tussen ons fysiek samen zijn om de onderlinge band in stand te houden.

Net als het “thuis werken” wat nu erg actueel is, i.p.v. werken op kantoor, komt er een moment dat mensen elkaar gewoon weer willen zien en daarom gaat uw bestuur aan de gang om dat mogelijk te maken.

Er is al wel een gedachte hierover, maar over deze “cliffhanger” wordt u uiteraard tijdig geïnformeerd.

Wat ook op zaterdag 9 maart ter sprake kwam was de ontwikkeling van onze website die door onze Webmaster Hans Reumer is ontwikkeld en klaar is voor presentatie en al enige tijd te raadplegen is door de leden en andere geïnteresseerden.

Op deze website kunt u dan ook de laatste ontwikkelingen zien in het nieuwsblokje.
Ingesloten vindt u de gebruiksaanwijzing om deze site te bezoeken en wij zijn uiteraard zeer benieuwd hoe u dit zal ervaren.

De eigenlijke presentatie zal zo spoedig mogelijk door de Webmaster Hans worden gedaan als wij hier door het virus in de gelegenheid worden gesteld.

Tot slot wens ik ieder een gezonde en corona vrije zomer en kijk er naar uit om elkaar weer te ontmoeten en te spreken over ons mooie Veere.

Met hartelijke groet,

Joop Wijminga
Voorzitter