Uitnodiging algemene leden vergadering

Hierbij wordt u van harte uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) van onze Vereniging. Deze zal plaats vinden op zaterdag 23 maart 2024 in de Raadszaal van het voormalige stadhuis te Veere (nu Museum Veere).

Aansluitend vindt onze voorjaarsbijeenkomst plaats.

U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom. De ALV start om 14.00 uur.

Het lidmaatschap van de vereniging is persoonlijk. Daarom attenderen wij u erop dat alleen leden kunnen deelnemen aan de vergadering. Bij de voorjaarsbijeenkomst zijn uiteraard ook introducees van harte welkom.
Aansluitend op de ALV vindt onze voorjaarsbijeenkomst plaats. We hebben de heer Hans Sakkers bereid gevonden om voor ons een interessante lezing te houden. Het onderwerp is de historische betekenis van de bunkers op Walcheren uit de Tweede Wereldoorlog. Hans Sakkers is betrokken bij de Stichting Bunkerbehoud. Hij heeft een enorme kennis over zowel de functie en het gebruik van deze bunkers, maar vertelt er ook over vanuit bouwkundig perspectief.

Na de lezing verplaatsen we ons naar De Schotse Huizen waar we de nieuwe tentoonstelling Inzicht kunnen bekijken. Deze toont de bijzondere collectie van aanwinsten van Museum Veere over de periode ‘20-‘23. En misschien is het ook mogelijk om al een preview krijgen van het Scottish Tapestry, dat vanaf 1 april te bezichtigen is. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Aansluitend zal vanaf 17.30 uur een heerlijk Moluks buffet voor ons klaar staan. Dat wordt verzorgd door “Tante Kookt”, een catering gespecialiseerd in de Molukse Keuken.

Aan het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering zijn uiteraard geen kosten verbonden.
Wilt u ook deelnemen aan de aansluitende voorjaarsbijeenkomst dan verzoeken wij om ons dit tijdig te laten weten.
U kunt zich hiervoor aanmelden via de mail: info@vriendenvanveere.nl en/of door € 32,50 over te maken op rekeningnummer: NL83 RBRB 0852 2254 07 t.n.v. Vereniging Vrienden van Veere.

Tijdige aanmelding (tot uiterlijk 16 maart) is zeer gewenst i.v.m. het bestellen van het buffet.
Voor introducees vragen we een bijdrage van € 37,50.

Als u in het bezit bent van een Museumjaarkaart, wilt u deze dan meenemen.
Hiermee ondersteunt u het “Museum Veere” extra.

Wij hopen weer een groot aantal Vrienden en Vriendinnen op zaterdag 23 maart te mogen begroeten en te spreken.

Namens het bestuur met vriendelijke groet,

Karin Verkerk
Secretaris

E-mail: info@vriendenvanveere.nl Website: www.vriendenvanveere.nl